Workshops och teorimoduler

Anmäl dig här

"Superbra kurs! Många skulle ha stor nytta av denna kurs."

− Anna

"Teori och praktik varvat var nödvändigt. Mycket "

− FD elitskidåkare/sjukgymnast

"Mycket bra och trevlig kurs. Tack så mycket!"

− Sjukgymnast

Workshops och teorimoduler

Workshop och teorimoduler är både inspirerande och kunskapsutvecklande. Ylab erbjuder en rad olika workshops för aktiva tränare inom pilates, personlig träning, yoga, gympa, löpning, kampsport med mera. I tillägg till det erbjuder vi teorimoduler från grundläggande till akademisk nivå för dig som behöver komplettera eller känna efter om ämnet passar just dig.gym-pt-juni-2011

Workshops innehåller både teori och praktik men den senare delen överväger. Våra teorimoduler innehåller övervägande teori men integrering till praktik är Ylabs spetskompetens och därför en viktig del. Både workshops och teorimoduler kan vara ämnade för nybörjare eller avancerade liksom för personlig eller gruppträning. Välj det som passar dig.

Kommande workshops och teorimoduler

 WORKSHOPS

Core on Chair

Pilates_MVe_Class_Det absolut senaste inom personlig och gruppträning. En stapelbar stol för funktionell träning som sprids som en löpeld inom fitness och pilates. Den här endagsworkshoppen är till för dig som arbetar som gruppinstruktör eller personlig tränare. Stolen introduceras för första gång i Sverige så alla är mer eller mindre nybörjare och alla är därför välkomna.

 

 

 

 TEORIMODULER

Biomekanik för styrka 

14597859473_ee31374f1d_cEn teoretisk introduktion till tillämpad biomekanik följt av praktisk applicering inom sedvanlig styrketräning. Biomekanisk analys av olika övningar med fokus på teknik och dess betydelse för belastning. Kursen är en dag lång och lämpar sig för personliga tränare.

 

 

 

 

 

Ortorexi

En två timmar lång föreläsning om ortorexi – fixering vid nyttiga livsmedel och överdriven träning. Tillståndets fysiologiska respektive psykologiska symtom beskrivs i en jämförelse med mer traditionella ätstörningar. Syftet med föreläsningen är att ge deltagare en kunskap för att identifiera personer som lider av ortorexi. Lämplig för Personliga tränare och andra idrottsledare.

 

Ortorexi workshop

med Yvonne Lin, BSc och Anatoli Grigorenko, PhD
Ansvariga för Sveriges enda specialistklinik inom Ortorexi och problematisk träning. Författare till boken Ortorexi som givits ut av SISU. Verksamhetsansvariga för Ortorexibehandling på Ylab sedan 2001.
Utbildningsdagen är för dig som arbetar med hälsa eller friskvård men även andra med anknytning till någon drabbad är välkomna.
Upplägg
9-10.00 Ortorexi, ätstörningar och
tvångsmässig träning
13.00-14.30 Ortorexins psykologi
14.45-15.30 Case presentation
10-10.45 Ortorexins patologi & fysiologi
11-11.45 Överträningssyndrom
15.30-16.30 Förebyggande åtgärder

Starttid

Ortorexi workshop
30 okt 2016 kl9 – kl16.30

Ansök senast

10 oktober

Kurskostnad

Core on Chair 1200 kr

Biomekanik för Styrka 1200 kr

Ortorexi  workshop 3400 kr
(du som har tidigare gått Ylabs utbildning får 10% rabatt)

Anmälan

Via anmälan i menyrad.

Välj utbildning: Workshops och teorimoduler

Välj: vilket event du vill gå

Behörighetskrav

Se: Kommande Workshops och teorimoduler

ANMÄL DIG HÄR

Vill du att vi berättar mer?

Skriv gärna ditt namn och e-postadress eller telefonnummer där vi kan nå dig.