Lic. Personlig Tränare

Anmäl dig här

"Extremt kompetenta lärare som kunde ge exempel från rehab till elitträning. Det jag tyckte mycket om var hur man förklarade svår teori på ett lätt sätt som man dessutom kom ihåg eftersom det alltid kopplades till praktiken."

Johan

"Lärt mig se klientens förmågor och kapaciteter på ett annat sätt. Fått ännu mer förståelse för biomekanik inom styrketräning"

− Daniel sjukgymnast

"Att alla lärare var fd elitidrottare och akademisk utbildade kändes som lyx. De visste hur det ser ut utanför skolsalen."

Peppe

"Shit, va svettigt men ruggigt kul! Biomeken blir ett minne för livet! Grymma kampsportslärare."

− Arte
 

Lic. Personlig Tränare

Efterfrågan på personliga tränare är stor och arbetsmöjligheterna goda. Samtidigt har konkurrensen ökat och nu mer än någonsin behövs en vetenskapligt och marknadsmässigt anpassad utbildning där hela människan beaktas. Detta kan Ylab erbjuda dig. Vid avklarad examen erhåller du licens med behörighet A och B enligt nationella riktlinjer för personliga tränare. En intensiv utbildning med maximal utveckling. 

 

Ylab har helhet och vetenskap som värdegrund. I tillägg till detta lägger vi stor vikt vid att integrera teori och praktik för att underlätta inlärning och förståelse. Samtliga av våra lärare har en hög akademisk utbildning och är även före detta elitidrottare. De behärskar områden från rehabilitering till elitnivå även om hälsorelaterad träning står i fokus. Ingen teori är överflödig och ingen praktik har utelämnats. På Ylabs utbildning får du allt du behöver för att kunna verka som personlig tränare inom styrka och kondition.

Ylabs absoluta spetskompetens ligger inom biomekanik och rörelseanalys. Utöver musklernas läge och funktion anser vi vara av väsentlig betydelse att kunna förstå hur exempelvis hastighet, rörelseomfång, kraftmoment och teknik påverkar effekten.  Oavsett om det gäller kroppsövningar, redskap, maskiner, fria vikter, löpning eller kampsport ska du kunna välja adekvat belastning för din kund av den enkla anledning att om det blir för tungt ökar skaderisken, om det är för låg belastning uteblir resultatet.

Ett annat karaktärsdrag är vårt helhetsperspektiv. Ett exempel kan vara frågan hur diverse dieter påverkar såväl kroppens fysiologi och psykologi i fråga om sömn, vikt, prestationsförmåga, känslor, beteende med mera. Under utbildningen lär du dig att se träning ur olika perspektiv utan att fördöma det ena eller det andra. Din unika kompetens efter avslutat kurs ger dig tryggheten att själv fatta rätt beslut i fråga om övningsval, belastning, intensitet, svårighetsnivå, assisteringsteknik, undervisningsmetod, säkerhetsåtgärder, ledarskapsstil och allmänna hälsoråd.

weight-lifting-tips

Utbildningsinnehåll

Både styrka och kardio ingår i utbildningen. Anatomi, fysiologi, biomekanik, träningslära, metodik, hälsolära, psykologi, ledarskap, kostlära, medicinsk vetenskap, mekanik, pulsbaserad träning, hjärt- och lungräddning, organisationslära, marknadsinformation och en stor portion praktik, träning och assistering är de huvudsakliga ämnesområdena.

Styrketräningsdelen innefattar träning med kroppen som belastning, träning med redskap, maskiner och fria vikter. Kardiodelen innefattar teknik för löpning, cykling, rodd, hopprep och maskindans. I tillägg till det ingår kampsportsbaserad personlig träning. Vår utbildning passar alla som vill ha ett helhetsperspektiv på tränarskapet och vetenskapligt underbyggd fakta.

14542002044_5f130aed82_k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommande kurser

 

Stockholm  12-25 augusti styrka 1 + 16-20 oktober cardio

Närmaste kurstid

Stockholm

12-25 augusti styrka 1 + 16-20 oktober cardio

180 schemabundna lektioner totalt + hemträning/studier via on line plattform

Ansök senast

7 dagar innan kursstart. Anmälan är bindande (läs villkor under fliken Anmälan).

Finansiering

Finansiering kan
erhållas via
Human Finans.

Kurskostnad

37 500 kr inkl. moms

Behörighetskrav

Viss teoretisk kunskap eller
praktisk erfarenhet
ANMÄL DIG HÄR

Vill du att vi
berättar mer?

Skriv gärna ditt namn,
e-postadress och
telefonnummer där
vi kan nå dig.