Fristående kurser

Med fristående kurser menas kortare utbildningar än de högre som går terminsvis. De fristående utbildningarna är olika långa och ger olika behörighet. Vanligast är licensutbildning till personlig tränare på 180 lektioner fördelat på tre veckor (21 dagar). Den ger en behörighet A och B enligt antagna nationella riktlinjer för personliga tränare.

En annan traditionell och populär fristående utbildning är den som leder till att man blir lic. pilateslärare. Grundutbildningen omfattar sex moduler om tre dagar vardera. Det intressanta med den här utbildningen är att den är funktionell rakt igenom och spänner över enklare kroppsövningar till riktigt avancerade övningar med redskap som cadillac, MVe Chair, rullar, rotaionsdiskar och den traditionella reformern.

Yoga kan knappast sägas vara en trend utan utgör tillsammans med tai chi och qigong våra traditionella österländska utbildningar. För att bli lic. yogalärare krävs 180 lektioner där Ylabs yoga karakteriseras av en stark hälsofrämjande inriktning. Ett annat unikt kännetecken är Ylabs förmåga att brygga mellan österländsk tradition och erfarenhet respektive västerländsk vetenskap. Att repsektera såväl öst som väst är ett av många ställningstaganden som görs under utbildningen.
SONY DSC

Mer om fristående kurser

Mer om fristående kurser

Mer om innehåll, omfång och kursfakta hittar du om du klickar vidare på respektive utbildning.

Lic Personlig Tränare | Lic Pilatestränare | Lic Yogalärare | Taichi/Qigong | Workshop

Historik

Ylab har sedan utbildningsverksamheten grundades i början på åttiotalet, erbjudit fristående utbildningar och kurser i en rad olika länder. Bland dessa är Norge, Danmark, Finland, Island, Ryssland, Ukraina, Schweiz, Italien, Baltikum och Taiwan. Här nedan en pilatesutbildning för elva olika gymanläggningar i Bergen DSC04300