Yvonne Lin senaste bloggposter

Posted by | August 04, 2016 | Nyheter | No Comments
cropped-ylrep-1

Senaste Bloggposterna

Om Mambo Jumbo jargonger om dieter:

Varför så mycket på detaljnivå när det handlar om viktminskning? Magnesium, kanel, kvarg och kallvatten…..det är väl egentligen inte det som har betydelse när man vill gå ner i vikt eller?

Dieter

Touma-300x225Drastisk viktnedgång i kampsport kan minska prestationsförmågan

Den vanligaste orsaken till att idrottare minskar i vikt är i tron att ju lättare desto bättre prestationsförmåga. Men felaktigt utfört kan det straffa sig.

Läs mer

 

Tränade utan återhämtning

Idag såg jag ett inlägg där någon stolt deklarerade att han nu kört över 800 gympass utan en enda vilodag. Inte särskilt vettig planering för den som tränar vill säga. Over load principen med återhämtning gäller för alla som vill förbättra prestationsförmågan.

Läs mer

Yvonne Lin är en välkänd hälsoprofil. Hon har skrivit otalet artiklar och suttit som hälsa och träningsexpert i SVT och Sveriges Radio under många år. Hon har en magisterutbildning i hälsa, en masterutbildning i psykologi och ytterligare akademisk utbildning inom fysiologi och pedagogik. Hon har två VM titlar i kampsporten wushu/Sanda och var Sveriges pionjär inom aerobics.

Hennes blogg blandar teori med praktik och ger tips och idéer för att hitta balans inom kost, träning och fysisk samt psykisk hälsa. 

 Yvonne Lins Blogg